OVER MIJ

 Mijn naam is Diana Mennens. Ik woon in Bingelrade en mag me samen met mijn lieve man, ouder noemen van drie geweldige zonen.

In 1985 studeerde ik af aan de HBO-Jeugdwelzijnswerk te Maastricht. Na 5 jaar jaar werkzaam te zijn geweest in een verpleeghuis,  solliciteerde ik op de functie van psychologisch assistente in het Zuyderland-ziekenhuis te Sittard. Na periode van 35 jaar, heb ik dit jaar (2022) afscheid genomen van deze werkplek en van mijn lieve collega's. 

 

Een aantal jaren geleden groeide de wens om mijn hart nog meer te kunnen inzetten in het werken met kinderen en ouders. Ik besloot me te verdiepen in mindfulness en ontdekte hoe mooi en krachtig deze methode is in zijn eenvoud, zeker bij kinderen. In 2012 volgde ik de opleiding Mindfulness for Children and Adolescents van Kate Janke bij de organisatie See True. Verdere verdieping vond ik bij de Academie voor Mindfull Teaching, waar ik de opleiding tot mindfulness kindertrainer in 2014 heb afgerond. In 2015 volgde ik de opleiding "mindfulness voor jongeren"  door David Dewulf. 

In september 2015 nam ik deel aan een 2 daagse workshop " puur papa, puur mama" (mindful opvoeden), ontwikkeld door Nienke de Mooy. 

In mei 2016 rondde ik de basisopleiding tot kindercoach en opvoedcoach af, bij Tea Adema. 

In 2018 volgde in de opleiding "jij natuurlijk" bij Natascha Bruti.

In 2020 nam ik deel aan de training EFT. Gevolgd door de 2 daagse cursus individueel opstellen, beide bij Wouthiera Crommelin. 

Kindercoach

Kinderen bezitten van nature de kracht en intentie om zich te ontwikkelen tot een volwassen en gelukkig mens. Er kunnen echter obstakels, grote of kleine op hun levenspad opdoemen die de groei, het welzijn en de ontwikkeling wat bemoeilijken.

Vaak komen kinderen en ouders hier samen wel uit. Soms is wat hulp of ondersteuning van buitenaf even nodig.

 

Heel belangrijk in het werken met kinderen vind ik dat ze zich gezien en gehoord voelen. Dat zij serieus genomen worden in wie ze zijn en waar ze naar toe willen. 

 

Als coach loop ik naast hen op het levenspad, en probeer hen te helpen in de zoektocht naar eigen kwaliteiten en hoe deze in te  zetten op weg naar het doel.  Ouders, als belangrijkste personen in het leven van een kind, worden intensief bij dit proces betrokken.  

Mindfulness voor kinderen

Om je gelukkig te voelen met jezelf en om je mannetje te kunnen staan in de wereld om je heen heb je zelfvertrouwen nodig. Het vertrouwen in jezelf bouw je op in de kinderjaren. 

 

Je op sommige momenten onzeker voelen is heel gewoon. Het hoort erbij. Iedereen kampt er wel eens mee . En als kinderen dat weten scheelt dat veel in hun beleving ervan. Maar ook de bevestiging dat je mag zijn zoals je bent en dat je ertoe doet is belangrijk om kinderen goed in hun vel te laten zitten. 

 

Tijdens de training doen we oefeningen die het zelfvertrouwen verstevigen en de eigenwaarde bevestigen.  Kinderen leren hoe fijn het is om een compliment te geven en te krijgen.  Ze leren dat iedereen wel eens verdrietig, bang en onzeker is.  Maar ook dat dit gevoelens zijn die weer voorbij gaan.

 

Door ademhalingsoefeningen ervaren de kinderen dat ze altijd op hun ademhaling kunnen vertrouwen; dat concentreren op de ademhaling helpt om je aandacht erbij te houden en je rustig maakt. Ademhaling is als een goede vriend. Hij staat je altijd bij en is de verbinding tussen lichaam en geest.

 

Mindfulness biedt een houvast voor kinderen maar ook voor ouderen om op een gezonde wijze om te kunnen gaan met de wereld om hen heen. En het mooie is dat je er niets speciaals voor nodig hebt of iets ingewikkelds voor hoeft te leren.  Je leert gisteren en morgen los te laten en hoeft alleen maar te zijn in het hier en nu.

 

 

Meer weten? Klik op een van onderstaande knoppen