MINDFUL OPVOEDEN

 

VOOR OUDERS

 

Kinderwens... zwangerschap, roze wolk, bevalling of adoptie:  en dan ben je ineens OUDER. 

Het is misschien wel het mooiste maar ook het meest uitdagende beroep dat er is.

Vaak gaat dit als vanzelf, je volgt je hart en  je intuïtie, geeft liefde en je kind groeit vanzelf. 

Toch zijn er vaak momenten, periodes, dat het niet zo vanzelfsprekend is, dat het even allemaal teveel wordt. Dat het zelfs moeilijk is om van je kind te genieten. 

 

Ziekte, slapeloze nachten, extra zorgbehoefte van je kind, stress, vermoeidheid, onmacht kunnen ervoor zorgen dat je niet meer reageert zoals je zou willen. En aangezien kinderen hier ook weer op reageren zie je vaak een sneeuwbaleffect ontstaan. 

 

Als je dit herkent, kan deze korte  cursus iets voor jou betekenen.

In een kleine groep, (met koffie, thee en iets lekkers) kun je op deze avonden weer even rust vinden voor jezelf. 

Er is ruimte voor het stellen van vragen of delen van ervaringen. Opvoedthema's komen voorbij. Het omgaan met je kind(eren) wordt belicht vanuit de principes van mindfulness. Je wordt je  weer meer bewust van jezelf en de omgeving. Vanuit een ontspannen houding leer je je eigen (opvoed-)patronen te doorzien, te doorbreken en bewuster te handelen. En aangezien kinderen leren door imitatie wordt hier tevens de basis gelegd voor je kind(-eren). 

Ook worden er oefeningen aangereikt die je samen met het kind(-eren) zou kunnen doen.

 

En...  ik zal de gouden opvoedregels met  je delen. 

Wie weet.... ontmoeten we elkaar!

 

VOOR LEERKRACHTEN 

MINDFUL LESGEVEN

 

Ook als leerkracht kan het lastig zijn om in de hedendaagse drukte, met overvolle klassen te  moeten werken volgens systemen en niet overspoeld te raken. 

Ook hierin kan een verkorte cursus iets betekenen.

Je leert weer wat rust te vinden voor jezelf, je eigen patronen te doorzien en te blijven handelen vanuit bewuste keuzes.

Dit vindt plaats in kleine kring (met een kop koffie, thee en iets lekkers). Je kunt  de  mindfulprincipes zelf ervaren om ze vervolgens toe te passen in je vak. Meditaties, oefeningen, verhalen, metaforen en uiteraard oefeningen die je met de leerlingen kunt doen zullen de revue passeren. 

Er is ruimschoots gelegenheid voor het stellen van vragen, uitwisselen van ervaringen. 

Prachtig om als dit als leerkracht voor te mogen leven en door te kunnen geven. 

 

 

Beide cursussen: 4 avonden, 1,5 uur. 

Oefeningen, meditaties en informatie staan centraal waarbij ruimschoots gelegenheid is voor je eigen vragen en ervaringen.