mindfulness voor kinderen

Pieker je vaak?    

Ben je bang om fouten te maken?    

Voel je je onzeker of bang om wat anderen over jou denken?    

Kom je moeilijk in slaap?    

Kun je je slecht concentreren of ben je snel afgeleid?    

Heb je verdriet, ben je boos of bang en vind je het moeilijk hierover te praten?    

Vind je het moeilijk om rust te vinden en eens even niets te doen?

Word je soms zo boos dat je dingen doet die je eigenlijk niet wil doen?

 

Als je je in een of meer van deze punten herkent, kan mindfulness wellicht iets voor jou betekenen. Maar ook als je helemaal geen klachten hebt, maar het gewoon fijn vindt om te ontspannen, kan deze training iets voor jou zijn.

 

Mindfulness probeert je bewust te maken van alles wat je voelt, denkt of doet. Dit op een vriendelijke manier. Zonder hier kritiek op te hebben. Je leert dingen te accepteren zoals ze zijn. Kijken naar wat er nu is en niet naar wat er misschien gaat komen.....en dan vaak toch niet komt.

 

Hoe ziet de training mindfulness eruit?

 

Er worden allerlei oefeningen gedaan. Samen en/of alleen. Denk hierbij aan bewegingsoefeningen, spellen, ontspanningsoefeningen, heel stil proberen te zitten (zodat je extra aandacht kunt hebben voor wat je voelt in je lijf of merkt waarover je piekert), het luisteren naar een verhaal rond een thema. Je leert de pauzeknop te gebruiken waardoor je je eigen accu steeds even kan opladen. Na afloop van de oefeningen bestaat altijd de mogelijkheid om met andere deelnemers de ervaringen te delen.

 

Uit hoeveel bijeenkomsten bestaat de training mindfulness?

 

Je komt 8 keer naar de training (een keer per week). De training wordt in kleine groepen kinderen/jongeren gegeven, maar je kunt ook alleen een training volgen als je dat prettiger vindt.

 

 

 

Nieuwsgierig naar meer informatie? Klik dan op onderstaande knoppen