TRAINING IK LEER LEREN

Leren...dat doen we allemaal, elke dag bewust en vaak onbewust. Het is dat wat we nodig hebben om op te groeien, te leven en te overleven. Om ons staande te houden in de wereld. Denk aan leren eten, praten, lopen, fietsen, aankleden. 

Er is echter ook nog een ander soort leren. Het leren uit de boeken, het leren op school. Dit gaat meestal niet vanzelf en voelt bij veel kinderen ook niet als vrijwillig.  Onze maatschappij is  nu eenmaal op een bepaalde manier ingericht en daar hoort onderwijs volgen bij, sterker nog, er bestaat “leerplicht”.  

Een en ander betekent ook dat hier meer nodig is dan bij het “intuïtieve leren”.  Aspecten als motivatie, faalangst,  plannen, organiseren, geheugen, leerstrategieën vragen om meer en andere aandacht. En het allerbelangrijkste bij een leerproces is dat een kind geen belemmeringen of blokkades voelt. Een kind dat niet lekker in zijn vel zit, zal niet open staan voor leerstof (het brein is dan immers met hele andere dingen bezig…).

 

 

Ik leer leren 

Het is een speciaal ontwikkeld programma voor kinderen van 10 -15 jaar die vastlopen in het onderwijs of graag “slimmer” willen leren. De training kent een vaste structuur. Rustige opdrachten worden afgewisseld met activiteiten. 

 

Wat leer je tijdens deze training

*plannen en organiseren van huiswerk, taakopdrachten en vrije tijd

*leeerstijl: wat is jouw talent en hoe zet je dit goed in bij het leren?

*leerstrategie: wat is ene slimme aanpak voor maakwerk, leerwerk en rekenwerk?

*faalangst`: hoe ga je om met stress en spanning?

*concentratie: hoe houd je je hoofd erbij en hoe houd je dit vol?

*motivatie: wat doe je met geen zin of saaie lessen?

*evalueren: hoe pak je schoolse zaken aan en hoe kan dit beter?

 

… en natuurlijk krijg je veel tips, testjes en oefeningen

Elke les wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. In het werkboek staat een actieplan waar je kind altijd op kan terugvallen. De testjes, tips, trucs en oefeningen blijven waardevol. 

 

Duur van de training

5 lessen van anderhalf uur. De training kan in groepsverband of individueel gevolgd worden. 

 

Kosten

Groepstarief: 182,50 (incl werkboek)

Individeeel tarief: 300,00 (incl werkboek)