EFT

Is een bepaalde emotie te heftig? Komt dit steeds weer terug en belemmert het je? Dan kan ik je geruststellen! EFT is een hele effectieve manier om hier snel van af te raken! Een sessie is vrijwel altijd al voldoende.

Een van de methodes waarmee ik werk, is EFT. Als EFT-coach en faalangst-coach hanteer ik deze methode rond het wegnemen (bevrijden) van angst, (maar ook verdriet, boosheid) en spanning, rondom gebeurtenissen uit verleden. 
Enkele voorbeelden waarbij EFT heel helpend is: nare beelden rondom een ongeluk niet kwijtraken, last blijven hebben van herinneringen aan iets heel traumatisch' , bang om gepest te worden, bang om te verdwalen, bang voor onweer, angst voor een prik, bang voor honden etc etc etc.
Ook bij faalangst bij rijles en faalangst voor het rijexamen is deze methode effectief gebleken!
 
Ik doe een poging de methode kort uit te leggen:
 
Angst en spanning horen bij het leven. Ze vervullen een functie in het overleven...door bang te zijn, komen we in actie en gaan het gevaar te lijf. 
De angst wordt hierdoor als het ware omgezet in activiteit en opgeruimd.
 
Echter, vaak, zeker in de huidige tijd (met veel stresserende factoren tijdsdruk, hoge verwachtingen, sociale druk), wordt deze spanning niet goed doorleefd (niet opgeruimd) en zet zich ergens vast in het lichaam, in je systeem. 
Ook in het brein blijft dit actief, namelijk, in het werkgeheugen. Dit deel van de hersenen “denkt” dan nog steeds dat er iets moet gebeuren. Dus bij elke situatie of gedachte die lijkt op de oorspronkelijke spanningsbron, zorgt het brein ervoor dat het lichaam zich klaarmaakt om in actie te komen (merkbaar in verhoogde hartslag, nervositeit, angst, spanning). 
 
Wat doet EFT ?
Tijdens de EFT sessie, word je gevraagd even in gedachten te gaan naar de situatie die spanning oproept (vb toen je werd uitgelachen tijdens de spreekbeurt, of toen je werd aangevallen door een hond). 
Terwijl je aan die situatie denkt, en we hier kort over praten (alle gedachten die naar boven komen mag je benoemen) vraag ik je, mij na te doen in een aantal handelingen (klopjes op een paar plekken op je lichaam).
Doordat je je hierbij goed moet concentreren, wordt je werkgeheugen dus even belast met iets anders. DUS... moet die herinnering aan die enge situatie ergens anders opgeslagen worden in je brein. En hierdoor wordt de herinnering aan die situatie losgekoppeld van het gevoel van angst en spanning. 
Dit resulteert erin dat je je na deze behandeling, wel die enge situatie herinnert maar dat het bijbehorende gevoel uitblijft. 
 
Bijkomend voordeel is dat het enorm oplucht als je alles mag zeggen wat er in je opkomt, wat je naar vond, waar je je aan irriteerde, waar je zo boos over werd. Dit alleen al, geeft zoveel ruimte en is heel helend. 
 
Na afloop van de sessie, ontvang je van mij een gepersonaliseerd visualisatie-bestand dat specifiek voor jou ingesproken wordt. Hierin hoor je hoe jouw gewenste situatie eruit ziet, hoe het voor jou nu anders gaat zijn, waar jij je kracht uit haalt etc. Dit kun je thuis elke avond beluisteren. Dit zorgt voor extra verankering.
 
Het is een enorm effectieve, fijne en totaal niet belastende methode. 
Meestal is 1 sessie voldoende! 
Hij is geschikt voor kinderen maar ook voor volwassenen. 
 
 
 
Zijn er vragen?
Laat het weten. 
Lieve groet Diana